Menu

WRC Historia

FIA World Rally Championship, världsmästerskapet i rally, grundades 1973 och anses allmänt som en av de mest utmanande och mångsidiga motorsport disciplinerna. Deltävlingar har hållits i över 30 länder genom tiderna. WRC har under åren vuxit till ett världskänt varumärke med en enorm fan-bas runt om i hela världen.

WRC logo

Upplev mer än motorsport känsla

WRC-serien har fått sin inspiration från världens största rallymästerskap där de främsta förarna i hela världen tävlar om äran och titeln som den bästa av dem bästa. 2017 markerar en annan ny era i sporten med införandet av nya WRC produkter för just din bil som resulterar i ett mer kraftfullt och dramatiskt utseende.

Styla upp din bil

Nu kan du styla upp din bil och se lika snabb ut som de bästa i världen, med mängder av olika produkter för hela bilen. Hos oss hittar du ett brett sortiment av accessoarer, tillbehör och mycket annat för att liva upp utseendet på ditt fordon med en äkta WRC motorsport känsla.

WRC Mästerskap

Den förare som vunnit flest WRC mästerskap är franska Sébastien Loeb med 9 mästerskap mellan åren 2004-2012. Två svenskar har genom åren blivit världsmästare i WRC. 1979 blev Björn Waldegård den förste officielle världsmästaren någonsin, bakom ratten i en Ford Escort RS 1800.. Stig Blomqvist är den andre svensk som tagit titeln. Detta gjorde han 1984 i en Audi Sport Quattro.