NYHETER

Vill satsa på en giftfriare vardag

Vi omges dagligen av tusentals kemikalier. I takt med att utbudet av olika typer av rengöringsmedel innehållande kemikalier ökar, är det inte ovanligt att vi använder oss av sådana som på lång sikt kan komma att påverka oss negativt.
– Vi vill lyfta sakfrågan om hur vi ur ett konsumtionsperspektiv kan bli mer miljömedvetna i valet av exempelvis rengöringsmedel och på så sätt skapa en giftfriare vardag, säger Perya Khalit, vd på ieasysystem North AB.

Kemikalier möjliggör för utveckling av mediciner som räddar liv och förlänger vår livslängd, de kan minska risken för bränder i våra elektronikprodukter och de har bland annat möjliggjort längre hållbarhet på mat. Men i vår vardag förekommer också kemikalier som kan påverka både oss och vår miljö negativt. Vissa rengöringsmedel innehåller ämnen som påverkar både vårt hormonsystem, vår reproduktionsförmåga samt ämnen som kan framkalla cancer. Även natur och djurliv påverkas negativt om kemikalierna hamnar i naturen.
– Det är viktigt att vi börjar sålla bland våra rengöringsmedel och att vi endast använder kemikalier som verkligen behövs. Vidare måste vi se till att de nödvändiga kemikalierna används på rätt sätt, i rätt mängd och är biologiskt nedbrytbara, säger Perya Khalit, vd på ieasysystem North AB.

Användningen av kemikalier ställer ett ökat krav på ansvarstagande. Kemikalieinspektionen fortsätter därför på uppdrag av regeringen, arbetet med en handlingsplan för en giftfri vardag 2015-2020, där man bland annat vill minska riskerna med farliga kemiska ämnen och uppnå riksdagens miljökvalitetsmål Giftfri Vardag. För att uppnå en giftfri vardag ställs även ett ökat krav på konsumenter som exempelvis företag, kommuner och industrier.
– Vi måste alla ta ett ansvar och som importör och tillverkare av rengöringsprodukter brinner vi för att skapa en hållbar framtid utan farliga ämnen. Vi vill göra det enklare för konsumenten att effektivisera rengöring och att göra miljövänliga val när de köper rengöringsprodukter, säger Perya Khalit.

Ett medel helt utan gifter
I debatten som pågår finns redan ett alternativ för en giftfriare vardag när det kommer till städ- och rengöringsprodukter. ABNET som är biologiskt nedbrytbart kan användas på alla ytor och har därför stora användningsområden. En myt som ieasysystem North AB vill slå hål på är att medel med aggressiva egenskaper skulle vara mer verksam än ett medel helt utan farliga substanser. För ieasysystem North AB är det därför viktigt att bana väg för privatpersoner och företag i miljödebatten och tillgodose dem med mer miljövänliga alternativ till de kemikalier som vanligtvis förekommer i vår vardag. Därför lanseras nu även ABNET Ecologic under 2018.
– Med ABNET Ecologic har man effektiviserat nedbrytning ytterligare och medlet bryts ner 100% på endast 21 dagar, avslutar Perya Khalit. 

ieasysystem North AB
Presskontakt
Perya Khalit
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.+46736829201
+46840890900

ieasysystem North AB tillverkar rengöringsmedel ABNET och har nordisk generalagentur för varumärket. I mer än 20 år har ABNET® haft som huvudmål att producera rengöringsmedel med mycket hög prestanda avsedda för de mest krävande användarna. Företagets specialitet är skapandet av en mångsidig produkt med mycket brett spektrum av tillämpningar för både städ och hygien, industri och detaljhandel. 

Relaterade inlägg

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ieasy.se/