NYHETER

Så förbereder du båten inför vinterförvaring

Det säkraste hösttecknet är nog när det är dags att ta upp båten. Sommarens lata dagar är slut och det är dags för jobb, skola och rutiner igen. Det första som måste göras för att vinterförvara båten säkert är att rengöra den. ABNET gör det miljövänligt och enkelt.

Att rengöra båten är kanske inte det roligaste att pyssla med när höstsolen lyser, men det är smart att lägga lite tid på det inför vinterförvaringen. Det gör nämligen att vårrengöringen kommer att gå mycket smidigare. Med testvinnaren ABNET går det ännu lättare eftersom medlet tar bort både smuts, fett och havsrester och förstärker skyddet mot ytterligare nedsmutsning.

Gör så här:

Lyft och spola
Lyft upp båten ur vattnet och spola av den grundligt med högtryckstvätt för att få bort löst sittande slem och föroreningar.

Rengör båten, vattenlinjen och motorn
Tvätta motorn och vattenlinjen genom att spraya på rikligt, låt verka i 2 min vid svår smuts, använd borste och skölj sedan. Ta hem tågvirke och fenderstrumpor, spraya dem med ABNET och tvätta och torka dem så de är fräscha till våren när båten ska tas ut igen.

Tvätta och skydda skrovet
För att skydda skrovet under vinterförvaringen och göra vårförberedelserna snabbare och enklare är det värt att lägga lite extra tid på att rengöra skrovet redan nu i höst. Spraya, gnugga och skölj så är skrovet skinande rent.

Rengör, skydda kapell och textilier ombord
Det kan också vara smart att se över kapell och andra textilier ombord. Rengör alla invändiga ytor med ABNET Proflash för effektiv rengöring. Kom ihåg att låta textilierna torka ordentligt innan du impregnerar dem.

Både ABNET professional och ABNET Proflash är utvecklade med ekologiska formler och är skonsam för användaren, vår natur och underlaget. Medlen innehåller inga starka lösningsmedel eller miljöskadliga ämnen och är biologiskt nedbrytbara. Det efterlämnar en yta som är antistatiskt och stöter bort smuts. När solens strålar väcker våren till liv kommer vårrengöringen att gå som en dans för att du grundade med testvinnaren ABNET redan hösten innan.

Klar vinnare för rengöring av båten 
Läs mer om testet här

ieasysystem North AB

Presskontakt
Perya Khalit
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46736829201
+46840890900

ieasysystem North AB tillverkar rengöringsmedel ABNET och har nordisk generalagentur för varumärket. I mer än 20 år har ABNET® haft som huvudmål att producera rengöringsmedel med mycket hög prestanda avsedda för de mest krävande användarna. Företagets specialitet är skapandet av en mångsidig produkt med mycket brett spektrum av tillämpningar för både städ och hygien, industri och detaljhandel. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Relaterade inlägg