NYHETER

Så här enkelt rengör du dina utemöbler

Efter en blöt höst och kall vinter kan det bli lite av en chock att se sina utemöbler igen. Vita plastmöbler med en grön hinna av alger och loungemöbler i plastrotting som har ett fett lager damm i vartenda skrymsle. Du kan vara lugn, med det testvinnande rengöringsmedlet ABNET så är problemet löst med ett svep.

Vårsolen lockar ut oss i trädgården eller på altanen och vi blir genast sugna på grillkvällar och lata dagar i solen. Kanske behöver växthuset sig en rejäl städomgång, likaväl som trädgårdstomtarna och redskapen som ska användas i rabatter och balkonglådor. Smutsen som är vanligast på just utemöbler som stått inlåsta är mikrobiell påväxt. Ni vet den grönaktiga hinnan som täcker både stolar, bord och parasoll. Den mikrobiella påväxten består oftast av olika typer av mögel, jordbakterier och svamp. Det kommer av fukt, vilket i Sverige är svårt att undgå oavsett var vi ställer våra möbler under vintermånaderna. Inga uteförråd eller källare blir helt fuktfria och därmed kan påväxten gro. Det låter illa, men är enkelt att åtgärda med ABNET.

Så här blir du av med mikrobakteriell påväxt eller annan smuts på utemöbler

Välj en solig och fin dag så du får chans att tanka D-vitamin samtidigt som du gör en rejäl rengöring.
  1. Ställ stolar, bord och parasoll på altanen eller där du har utrymme.  
  2. Spraya ABNET på alla ytor. På plaststolar, bord, dekorationer, dynor och parasoll. 
  3. Låt verka 2 minuter om smutsen är ingrodd.
  4. Om du har trädgård kan du med fördel spola av möblerna med trädgårdsslang annars använder du svamp och sköljer av både ABNET och smutsen.  
  5. Dynor och andra tygmaterial torkar du av med en handduk.  
  6. Torka torrt. 


Sätt dig och sola en stund – det är du värd!


Rengör alla vattentåliga ytor
Uterum med plastväggar kan med fördel torkas av med ABNET och utsikten från din favorit solstol kommer att bli klar och tydlig igen. Inget är för svårt för ABNET och medlet tar både fett, alger, påväxt och smuts. Du behöver inte oroa dig för miljövänligheten då ABNET är biologiskt nedbrytbart och snäll både mot dig, underlaget och vår miljö.

ieasysystem North AB

Presskontakt
Perya Khalit
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46736829201
+46840890900

ieasysystem North AB tillverkar rengöringsmedel ABNET och har nordisk generalagentur för varumärket. I mer än 20 år har ABNET® haft som huvudmål att producera rengöringsmedel med mycket hög prestanda avsedda för de mest krävande användarna. Företagets specialitet är skapandet av en mångsidig produkt med mycket brett spektrum av tillämpningar för både städ och hygien, industri och detaljhandel. 

Relaterade inlägg

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ieasy.se/